20. prosince 2008

Snickerdoodles

Vynikajici a pritom velmi jednoduche vanilkovo-skoricove susenky.

Ingredience:
1 hrnek margarinu (asi 225 gr)
1 a 1/2 hrnku cukru krupice
1 lzicka vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradit vanilkovym cukrem)
4 lzice sojoveho mleka smichane s ->
2 lzice kukuricneho skrobu (mozno nahradit bramborovym solamylem)
3 hrnky polohrube mouky
1/2 lzicky soli
1 lzicka prasku do peciva
1 lzicka kukuricneho skrobu (nebo solamylu)
(muzete pridat trosicku muskatoveho orisku, skorice a zazvoru)

2 lzice skorice
4 lzice cukru krupice
(muzete pridat 1 lzici kakaa)



Postup:
Troubu predehrejte na 160/170°C, plechy vylozte pecicim papirem. Ve vetsi mise nejlepe slehacem (asi 4 minuty) vyslehejte margarin a cukr. Pridejte vanilkovy extrakt a smes mleka a skrobu a znovu promichejte. V jine mise smichejte mouku, prasek do peciva, sul a skrob a tuto smes pote postupne vmichejte do smesi tekute. V nyni prazdne misce smichejte skorici a cukr (a kakao, pokud pouzivate). Nabirejte asi po 1 lzici testa a tvarujte kulicky. Ty obalte v cukru se skorici a vyskladejte na plech (nechte mezi nimi asi 3-4cm vzdalenost). Muzete je nechat tak jak jsou (roztecou se) nebo je krizove "rozplacnout" vidlickou na asi 1-2 cm tloustku. Pecte 12-14 minut, podle toho, jestli chcete spis mekke nebo krupave susenky. Po vyndani z trouby budou snickerdoodles stale mekke, ale tim, jak budou chladnout na plechu (asi 10 minut) trochu ztvrdnou. Nechte uplne vychladnout na rostu. Pokud chcete spise tlustsi susenky (ktere se pecou spis ke 14ti minutam), skaldujte pri praci testo v lednici.

Recept nalezen na http://vegancore.blogspot.com.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...