23. prosince 2009

Vosi hnizda

Classique.

Ingredience:
160 gr veganskych vanilkovych susenek (cim mene mastne sezenete, tim lepe. Muzete pouzit i rozemlete linecke, ja pouzila tyhle (jsou bohuzel mastne dost, tudiz priste ->), cast susenek muzete take nahradit oprazenymi rozemletymi ovesnymi vlockami)
100 gr cukru moucka
40 gr margarinu (zalezi na susenkach, jestli nejsou moc mastne, dejte 60 gr)
2 lzicky rumu
1 vrchovata lzicka kakaa
1-2 lzice sojoveho mleka
cca 4 hrsti mletych vlasskych orechu
cukr krystal na vysypavani formicky
Krem:
1 vanilkovy puding v prasku
1 a 3/4 hrnku sojoveho mleka
3 lzice cukru
cca 30 gr margarinu (Alsan)
5 lzic (a vic ;) rumu
Susenky dospod (viz. linecke cukrovi)


Postup:
Susenky rozemelte v mlynku nebo rozdrtte v mixeru, pridejte vse ostatni mimo orechu. Dobre promichejte a pote po hrstech pridavejte orechy, dokud testo neprestane lepit.
Krem: Uvarte puding (dejte o neco mene mleka nez je uvedeno v navodu), nechte ho vychladnout a pote vyslehejte s rumem a zmeklym maslem (jeste ztuhne v lednici, ale pokud je moc tekuty, pridejte trochu mouckoveho cukru).
Lehce vymastete formicku a vysypte cukrem. Z testa oddelujte male kulicky, vlozte do formicky prstem nebo koncem varecky vytvarujte dulek, naplnte kremem, priklopte susenkou a vyklepnete. Pokud jdou hnizda spatne vyklepnout, mimo vysypani formicky cukrem jeste kazdou kulicku testa pred vlozenim do formicky obalte v cukru, ale ja problem nemela. Z tehle davky jsem mela cca 30 vosich hnizd.
Skladujte v chladu.
Jako napln muzete pouzit take variaci na vajecny konak (SoyNog :)
V mixeru rozmixujte 1 baleni extra firm silken tofu, 2 vanilkove pudingy AlproSoya, 1 a 1/2 hrnku dobreho sojoveho mleka, 5 lzic dynoveho pyre, 9 lzic hnedeho cukru, citronovou stavu dle chuti (aby prebila sojovou chut tofu ;), 1 lzici vanilkoveho extraktu, spetku soli, spetku skorice, spetku mletych hrebicku a asi hrnek rumu ;) Je to takova light verze vajecneho konaku. Pred mixovanim jsem jeste tofu, nakrajene na kosticky, povarila ve vode s vanilkou a rumem, ale tezko rict, jestli to melo nejaky vliv na vysledek.
Nalijte do lahvicek a skladujte dobre uzavrene v lednici (nejlepe chutna po par dnech).

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...